Maatwerk

Speciale lenzen

Zachte lenzen, harde lenzen, nachtlenzen en speciale lenzen. Het assortiment bij Hamers Optiek is zeer uitgebreid, we adviseren u graag.

Speciale lenzen

Een vakkundige analyse van uw oog.

Speciale lenzen

Sinds kort is er een speciale lens op de markt die het ook mogelijk maakt om ogen met een onregelmatige gevormd hoornvlies te corrigeren. Deze hybride lens van SynergEyes is een combinatie van een harde en een zachte lens. Om het vormstabiele centrale deel van de lens zit een rand gemaakt van zacht silicone-hydrogel materiaal.

Dit biedt de correctie mogelijkheden van de harde lens gecombineerd met comfort van de zachte lens. Het harde deel van de lens overspant als het ware het te corrigeren hoornvlies en de traanlaag eronder vult alle oneffenheden terwijl de lens rust op de zachte rand die eromheen zit.

Een vakkundige analyse van uw oog

Omdat contactlenzen in wezen precisie-instrumenten zijn, worden de allerhoogste eisen gesteld aan de pasvorm en de uiteindelijke functie. Daarom is het van groot belang dat uw ogen door een specialist worden bekeken en geanalyseerd.

Onderhoud is van groot belang

Het onderhoud en de verzorging van zachte contactlenzen moet met zorg en aandacht gebeuren om geen kwaliteitsverlies te krijgen. Omdat zachte lenzen kwetsbaarder zijn dan harde lenzen, adviseren wij u om uw contactlenzen minimaal eenmaal per half jaar door ons te laten controleren. Wij geven u een duidelijk en helder advies over de wijze van onderhoud van uw zachte contactlenzen. Gebruik in elk geval nooit andere onderhoudsmiddelen zonder ons hierover te hebben ingelicht. Want wat voor de ene contactlens uitstekend is, kan de andere juist beschadigen!

<span>Photo by <a href="https://unsplash.com/@lensabl?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Lensabl</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/contact-lens?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a></span>
Scroll naar top