Mooi, praktisch en duurzaam

Glazen

Een grote collectie monturen van topmerken voor elk budget, evenals zonnebrillen, kinderbrillen en glazen. Het assortiment bij Hamers Optiek is zeer uitgebreid, we adviseren u graag.

Uitgebreide service

Grote collectie monturen

Brillenglazen

Over de kwaliteit en de prijs van brillenglazen bestaat niet altijd duidelijkheid.
Zo is het voor u vooraf lastig te bepalen wat u krijgt voor uw geld. De kwaliteit van de glazen bepaalt niet alleen de prijs, maar ook het draag- en kijkcomfort.

Wij houden van duidelijkheid en geven u vooraf alle informatie. En laten u in onze winkel de verschillen tussen de brillenglazen zien. Wij nemen daarvoor alle tijd, zodat u vooraf duidelijk weet wat u mag verwachten van uw brillenglazen.

Dun en licht

Onze glasleverancier HOYA is er de afgelopen jaren in geslaagd brillenglazen steeds dunner en lichter te maken. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het bevordert ook het draagcomfort.

Eynoa is bijvoorbeeld zo’n superlicht kunststof brillenglas, dat behalve het geringe gewicht vele voordelen biedt. Het materiaal is zeer sterk en bovendien flexibel. Daardoor is het geschikt voor een zogenaamde glasbril: een bril zonder montuur, met uitsluitend veren en een neusstuk.

Met de nieuwste technieken brengt HOYA een coating aan onder zeer hoge temperaturen. Waar andere glazen door de coating soms optische onzuiverheden geven, is Eynoa optisch glashelder. Het materiaal is dunner te slijpen dan andere kunststof glazen, reden van het lichte gewicht. Een ander voordeel van dun slijpen is dat het vertekening van ogen minimaliseert, ook bij hoge brilsterktes.

Mooi, praktisch en duurzaam

Om de brillenglazen nog mooier en plezieriger in het gebruikt te maken, kunnen wij deze voorzien van een coating. Zo’n coating kan een extra harding aan het glas meegeven, zodat de kans op krasjes afneemt. Daarnaast kan een coating water-, vuil-, stof- en vetwerende eigenschappen hebben, plus zorgt het ervoor dat het glas ontspiegeld wordt.

Wij adviseren een Super Hi-Vision coating van HOYA. Deze krasvaste laag is maar liefst driekeer zo hard als andere coatings, en evenaart nagenoeg de hardheid van glas. Het glas filtert hinderlijke schitteringen overdag en ’s nachts, en biedt u extra comfort bij het werken met een beeldscherm, of tijdens rijden in het donker. Bovendien hechten water, vet en vuil zich nauwelijks aan het glas.

Scherp en comfortabel

Voor een leek lijkt het ene brillenglas op het andere. Maar toch zijn er heel veel verschillen in het ontwerp van het glas. En juist het ontwerp zorgt voor de kwaliteit van het zien. Ook hier geldt, wij bieden een zeer ruime keuze in enkelvoudige brillenglazen. Van de meer standaard ontwerpen tot zeer geavanceerd, met brillenglazen die aanmerkelijk meer kijkcomfort bieden.

Nulux Active is zo’n innovatief enkelvoudig brillenglas, bestemd voor mensen die niet prettig of goed zien door overbelasting van hun ogen. Zonder inspanning TV kijken, een boek lezen of lang achter de computer zitten, wordt dan steeds ongemakkelijker. Nulux Active is een brillenglas met een extra sterkte onder in het glas, voor extra ondersteuning daar waar het nodig is. Het geeft uw ogen rust, comfort en een ontspannen zicht, tot in de kleinste details.

dia-01
Scroll naar top